#FreeSushchenko: у Римі завтра пікетуватимуть посольство РФ

#FreeSushchenko: у Римі завтра пікетуватимуть посольство РФ

Укрінформ
У четвер, 6 жовтня, о 16.30 українська спільнота Риму збереться біля Посольства РФ в Італії з вимогою звільнити Романа Сущенка та всіх українських політв'язнів у Росії.

Подію анонсував голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький у Фейсбуці.

"Українці Риму вимагатимуть звільнення журналіста Укрінформу Романа Сущенка та всіх українських політичних в'язнів в Росії (Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха та багатьох інших)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, українці Риму закликатимуть припинити переслідування Меджлісу та кримсько-татарських активістів, припинити російську агресію та окупацію Криму та Донбасу.

Маніфестація відбудеться біля метро Castro Pretorio, неподалік посольства РФ.

Як повідомляв Укрінформ, 8 жовтня за звільнення українського журналіста Романа Сущенка маніфестуватимуть члени Громадського об'єднання Українців Франції.  

Власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він приїхав з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" і обвинувачують у "шпигунстві".

Насправді Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-