Деяким нардепам краще утриматися від поїздок до Росії - Іонова

Деяким нардепам краще утриматися від поїздок до Росії - Іонова

Укрінформ
Журналіст Укрінформу Роман Сущенко став черговим політв'язнем Росії, а відвідувати РФ стає небезпечно не лише для пересічних українців, а й для деяких народних депутатів.

Про це під час виступу з трибуни парламенту заявила народний депутат від фракції БПП Марія Іонова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сущенко - це черговий політв'язень Російської Федерації. У РФ стає небезпечно їздити всім громадянам України, і ми доєднаємося до заклику Міністерства закордонних справ утримуватися від поїздок до РФ. До речі, деяким народним депутатам теж варто утриматися від поїздок до Російської Федерації", - зазначила парламентарій.

Іонова також підкреслила, що арешт українського журналіста Сущенка є "черговою провокацією РФ".

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-