Канада та союзники обговорили постачання Україні танків

Канада та союзники обговорили постачання Україні танків

Укрінформ
Канада разом із союзниками погодила підходи до передачі Україні сучасної військової техніки та підтримки її у справному стані.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на своїй сторінці у мережі Твіттер написала міністр оборони Канади Аніта Ананд.

“Зустрілася із колегами з Фінляндії, Нідерландів, Португалії, Іспанії, Німеччини та Швеції для обговорення матеріального забезпечення військового обладнання, яке ми надсилаємо до України, в тому числі основних бойових танків Leopard 2”, - заявила Ананд.

Читайте також: Наступна зустріч представників «танкової коаліції» відбудеться у середині лютого - Резніков

Вона додала, що “підтримуючи Україну, ми й надалі спільно працюватимемо над навчанням, запасними деталями та боєприпасами”. 

Як повідомляв Укрінформу, Канада минулого тижня оголосила, що приєднається до міжнародної “танкової коаліції” та передасть Україні чотири танки Leopard 2. Канада також погодилася купити для України система ППО NASAMS та 200 броньованих автомобілів.

Читайте також: Норвегія купить у Німеччини 54 нові танки Leopard

Водночас, Президент Володимир Зеленський заявив, що українській армії необхідно від 300 до 500 танків для здійснення контрнаступу на російські війська.

Фото: Bundeswehr/Modes, Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-