Робимо все, щоб агресія рф стала для неї самовбивчою - Президент

Робимо все, щоб агресія рф стала для неї самовбивчою - Президент

Укрінформ
Українська влада робить усе, щоб агресія росії стала для неї самовбивчою.

Про це у своєму зверненні поінформував Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Глава держави зазначив, що вже звітував про різні домовленості щодо української Формули миру. За його словами, це - конкретні 10 пунктів, реалізація яких точно дозволить відновити територіальну цілісність і безпеку - не лише України, а і всієї Європи та міжнародний правопорядок. Тобто, як заявив Зеленський, відновити все те, що руйнує агресія росії.

Відео: Офіс Президента

«Сьогодні ЄС офіційно підтримав українську Формулу миру. Це зафіксовано у підсумковій заяві саміту. І ми домовилися про конкретну допомогу з боку ЄС у реалізації нашої формули миру. Це вагомий дипломатичний здобуток. І ми робимо все, щоб агресія росії стала самовбивчою для неї», - зазначив Президент.

Він зауважив, що цей ранок в Україні, як і багато інших, почався з повітряної тривоги і цей день, як і багато інших, минув у надзвичайно жорстоких боях на фронті.

Читайте також: ЄС готовий працювати над реалізацією всіх пунктів формули миру - голова Євроради

«Але все одно цим вечором можна сказати, що Україна йде до своєї мети. Ми зберегли українську свободу. Ми захищаємо цінності України. І ми досягнемо цілей нашої держави. Європейських цілей нашої держави. Сьогодні дуже відчувалася впевненість у цьому – під час саміту (Україна-ЄС – ред.). Ми говорили і говоримо вже як учасники європейської спільноти. І працюємо – щоб зафіксувати це де-юре», - поінформував глава Української держави.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський висловив вдячність Президенту Сполучених Штатів Америки Джозефу Байдену за надання Україні нового пакету оборонної допомоги у $2,2 мільярда.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-