Суд арештував п'ятьох учасників банди, які вдавали добробатів і тероризували киян

Суд арештував п'ятьох учасників банди, які вдавали добробатів і тероризували киян

Укрінформ
Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжний захід п'ятьом учасникам злочинного угруповання кримінального авторитета «Лєшого» у вигляді арешту без права внесення застави.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Київської міської прокуратури, передає Укрінформ. 

«За клопотанням прокурорів Київської міської прокуратури п’ятьом особам - учасникам транснаціональної злочинної організації, які тероризували і залякували жителів столичного регіону, обрано безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою», - йдеться у повідомленні.

У відомстві поінформували, що раніше правоохоронці затримали організатора угруповання - кримінального авторитета на прізвисько «Лєший», двох росіян і ще трьох активних учасників злочинної організації на «гарячому» під час вимагання 80 тис. доларів з місцевого підприємця.

Згідно з матеріалами розслідування, цей кримінальний авторитет причетний до численних рейдерських захоплень столичних підприємств.

За даними прокуратури, до складу злочинної організації входило двоє російських громадян – вихідців із Північного Кавказу, один із них перебуває під санкціями РНБО.

«Учасники злочинної організації систематично вимагали гроші з місцевих підприємців, а в разі відмови застосовували психологічний тиск, насилля, знищували майно та погрожували фізичною розправою», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ оголосила підозру організаторам рейдерського захоплення Бучаводоканалу

Правоохоронці повідомили фігурантам про підозру за ч. 1, ч. 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Голосіївський районний суд Києва обрав усім 5 підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 2 місяці. Досудове слідство триває.

Як повідомлялося, 1 лютого Служба безпеки України знешкодила цю транснаціональну злочинну організацію, яка тероризувала та залякувала жителів Києва і області, діючи під виглядом добровольчих формувань.

Фото в тексті: Київська міська прокуратура, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-