Новий транш від партнерів у €25 мільйонів піде на закупівлю техніки для розмінування

Новий транш від партнерів у €25 мільйонів піде на закупівлю техніки для розмінування

Фото, відео
Укрінформ
Новий транш у розмірі 25 мільйонів євро від партнерів буде використаний для закупівлі техніки для розмінування України.

Про це заступник міністра внутрішніх справ Мері Акопян заявила під час поїздки на Київщину з високим представником ЄС, віцепрезидентом Єврокомісії Жозепом Боррелем, інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ.

За її словами, у МВС оцінюють як забруднені вибухонебезпечними предметами 30% території України, а це - 174 тисячі квадратних кілометрів.

«Я дуже вдячна за увагу до проблеми та новий транш допомоги у розмірі 25 мільйонів євро, які будуть використані для закупівлі техніки. Поки що 11 місяців наш особовий склад працює з ручним обладнанням, а очистити тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, пройти пішки, з ручним обладнанням фактично неможливо», - сказала Акопян.

Заступник міністра зазначила, що питання розмінування – це насамперед питання безпеки наших громадян, а також - відновлення нашого економічного і сільськогосподарського потенціалів.

Читайте також: Боррель на Київщині зустрівся із саперами, які проводять розмінування

«Також є питання підводного розмінування. Зараз ми працюємо над тим, щоб підготувати фахівців, які працюватимуть під водою. Цей об’єм роботи ми оцінюємо до 10 років, і це оптимістичний прогноз», - заявила чиновниця.

Вона подякувала міжнародним партнерам за надану техніку та тренінги для особового складу.

«Я вдячна, що виділяються додаткові кошти до тих 18 мільйонів, які вже у нас в роботі з минулого року. І сподіваюся, що цей безпрецедентний виклик, який є в нашій країні, буде подолано разом з нашими партнерами», - сказала Акопян.

Як повідомлялося, 2 лютого в.о. міністра внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що поліція і ДСНС знешкодили вже 375,5 тис. ВНП.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-