Помер модельєр Пако Рабанн

Помер модельєр Пако Рабанн

Укрінформ
 Всесвітньо відомий модельєр іспанського походження Пако Рабанн помер у віці 88 років.

 Про це заявив представник іспанської групи Puig, яка контролює лейбл Paco Rabanne, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters

Дизайнер, справжнє ім`я якого Франсіско Рабанеда і Куерво, помер у Портсаллі у Франції. Причини смерті кутюр'є наразі не називаються.

Він народився в 1934 році в Басконії, після смерті батька його родина переїхала у Францію. У 1960-их Пако Рабанн став революціонером у світі моди.

У 1966 в Парижі дизайнер представив свою першу колекцію: дванадцять моделей із «сучасних матеріалів»: паперу, пластику, металу - на босоногих білих і темношкірих дівчатах. Його показ відзначила міжнародна преса.

Рабанн продовжив експериментувати, створив колекцію вбрання з паперу, що вважав одягом майбутнього. Серед його проєктів були плащі з пір'я, одяг зі шкіри й металу, плетені кольчуги з додаванням сухих квітів, мережива. Геометричні прогресії, комбінування матеріалів - Пако Рабанн використав усе.

У 1969 році дизайнер створив свої перші парфуми «Calandre», а у 1973-му перевернув світ парфумерії, створивши чоловічий аромат з ароматами квітів і дерева - Paco Rabanne pour Homme.

Читайте також: Померла відома британська модельєрка Вів'єн Вествуд

Пако Рабанн також відомий як дизайнер костюмів для театру й кіно. Він розробив костюми для більш ніж 35 фільмів, а також для безлічі театральних постановок і балетів. Один із найзнаменитіших костюмів у кіно був розроблений для Джейн Фонди, яка знімалась у фантастичному фільмі «Барбарелла».

Модельєр написав про свою творчість п'ять книг.

Він неодноразово відвідував Київ.

18 лютого йому мало виповнитися 89 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-