На Україну насувається циклон: принесе снігопади та посилення вітру

На Україну насувається циклон: принесе снігопади та посилення вітру

Погода
Укрінформ
Метеорологи попереджають про пориви вітру 15-20 м/с та снігові лавини у Закарпатській,  Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, викликані західним циклоном. 

Про це поінформувала синоптик Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ. 

«Із заходу наближається циклон, який проходитиме через південно-західну частину України. Звичайно, він вплине на західні й південні області – очікуються посилення вітру до 15-20 м/с. Вже завтра посилення вітру відбудеться у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях», - повідомила вона. 

Птуха зауважила, що разом із циклоном в Україну прийдуть і снігопади. Зокрема, експерт радить утриматися від походу в гори, оскільки там підвищена лавинна небезпека.

«Наші спеціалісти попереджають про сніголавинну небезпеку: у горах Івано-Франківщини вона сягатиме третього рівня, що є значною небезпекою, а в горах Львівської області – другого рівня», - наголосила Птуха. 

Вона також підкреслила, що на тлі посилення лютневих морозів про ранню весну говорити зарано. 

Читайте також: Перші лютневі вихідні в Україні будуть морозні та зі снігом

«Починаючи з вихідних температура по всій території країни буде знижуватися, і морози будуть як у нічні, так і в денні години. Завтра - перехідний день: вночі буде «мінус» по країні, а вдень від 3 °С морозу до 2 °С тепла. Водночас 5-6 лютого розпочнеться зниження температури. Варто очікувати 5-10 °С морозу вночі та 0-6 °С морозу вдень», - сказала вона. 

Як повідомлялося, за даними синоптиків, після аномально теплого січня перший лютневий вікенд в Україні може здатися по-справжньому зимовим: погода на вихідних буде хмарною, з мокрим снігом, слабкими та помірними морозами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-