У Нетішині відкрили виставку ляльок-мотанок діаспорського проєкту «Князівни та княгині»

У Нетішині відкрили виставку ляльок-мотанок діаспорського проєкту «Князівни та княгині»

Фото
Укрінформ
У музеї міста Нетішин, що на Хмельниччині, відбулося відкриття виставки «Князівни та княгині», на якій представлені 70 вбраних у княжі строї часів Київської Русі ляльок-мотанок, виготовлених більш як сорока майстринями з усієї України та з-за кордону.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила директор Нетішинського музею Оксана Кононюк.

Організаторка виставки – майстриня Ніна Хаген (Осло, Норвегія), яка  є авторкою Міжнародного мистецького проєкту «Ляльки мандрують світом».

 «Виставка має просвітницький характер, тому що за допомогою ляльок розповідає про відомих (та не дуже) нам князів та княгинь, пов’язаних з історичним минулим нашої країни. Окремою частиною виставки є колекція ляльок, присвячена родині князів Острозьких (виготовлені вони були спеціально до виставки в Острозі)», – написала вона.

Кононюк зауважила, що справжнім подарунком стала отримана у переддень відкриття лялька майстрині із Бразилії Ванесси Джерби, яка виготовила княгиню Ольгу.

Виставку презентувала одна з авторок, відома у Нетішині майстриня – Тетяна Ходак. Її приїхала підтримати сестра – Віра Шевченко, яка очолює Будинок культури у Ганнополі і також захоплюється виготовленням ляльок.

«Із теплим вітальним словом до присутніх звернулася провідна методистка управління культури виконавчого комітету Нетішинської міської ради-Тетяна Костіна. Поділились своїми враженнями від побаченого відома майстриня Валентина Сірук, завідувачка дитячої бібліотеки Ліля Пилипчук, працівниця Палацу культури Марія Омельчук, колишня освітянка Антоніна Цибульська. Побачене нікого не залишило байдужим», – розповіла Оксана Кононюк.

Експонуватиметься виставка до кінця лютого.

Нагадаємо, восени 2022 року виставка ляльок-мотанок «Князівни та княгині України» відбулася у Національному заповіднику «Софія Київська».

Фото: Оксана Кононюк / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-