Суд у росії залишив під арештом чотирьох кримських татар

Суд у росії залишив під арештом чотирьох кримських татар

Укрінформ
російський суд відхилив скаргу на арешт активістів "другої Севастопольської групи" у справі "Хізб ут-Тахрір" - їх залишили під вартою до 24 березня.

Про це повідомила громадська організація "Кримська солідарність", передає Укрінформ. 

«Апеляційний військовий суд у підмосковній Власисі відхилив апеляційну скаргу адвоката на рішення суду першої інстанції про продовження арешту в СІЗО кримським мусульманам із Севастополя», - зазначили в організації.

Таким чином, активістів "другої Севастопольської групи" у справі "Хізб ут-Тахрір" - Завура Абдуллаєва, Джеббара Бекірова, Рустема Мурасова і Рустема Таїрова - залишили під вартою до 24 березня.

Наразі вони перебувають у СІЗО Ростова-на-Дону.

Читайте також: Робота над законопроєктом про статус кримських татар триває на рівні експертів - Чубаров

Як повідомлялося, активістів "другої Севастопольської групи" обвинувачують за ст.30 ч.1 (Підготовка злочину та замах на злочин), ст. 205.5 ч. 2 (Участь у терористичній організації). Підсудні обвинувачення відкидають, заявляючи, що не займалися терористичною діяльністю.

Завура Абдуллаєва, Джеббара Бекірова, Рустема Мурасова і Рустема Таїрова затримали російські силовики після обшуків у Криму 17 серпня 2021 року. Всі затримані відвідували політично мотивовані судові процеси, підтримували сім'ї політв'язнів.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-