Маневри кораблів рф у Чорному морі свідчать про можливість виходу на бойовий курс - Гуменюк

Маневри кораблів рф у Чорному морі свідчать про можливість виходу на бойовий курс - Гуменюк

Укрінформ
Активність ворожого корабельного угрупування може свідчити про підготовку до виходу на бойовий курс.

Таку думку речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк висловила 24 Каналу, передає Укрінформ.

"Сьогодні зранку вже в морі два надводних ракетоносії з 16 ракетами типу "Калібр", які готові до використання. Крім того, самі маневри корабельного угрупування говорять про підготовку до виходу на бойовий курс", – сказала Гуменюк.

За її словами, ще вчора в російському корабельному угрупуванні в Чорному морі залишився лише один ракетоносій, решта були заведені в пункти базування.

Читайте також: росія може готувати нову ракетну атаку – ОК «Південь»

Гуменюк додала, що росіяни зазвичай бурхливо реагують на важливі для України заходи та на реакцію світової спільноти. А в п'ятницю у столиці має пройти саміт Україна-ЄС.

Речниця оперативного командування "Південь" зазначила, що також спостерігалась напередодні активність російської безпілотної розвідки – вздовж лінії Південного фронту, зокрема, на Херсонщині. У четвер було збито один з дронів, який ворог запускав з моря над Миколаївщиною.

Гуменюк зазначила, що чекали від загарбників, що вони можуть якимось чином "позначити" для себе 80-річчя Сталінградської битви. Але, вочевидь, у них залишилось не так багато "піротехніки", якою вони люблять "відсвяткувати" такі події.

Читайте також: Ворог збільшив кількість ракетоносіїв у Чорному морі, загальний залп - 16 «Калібрів»

Як повідомляв Укрінформ, керівник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що Чорноморське узбережжя ретельно підготовлено, аби унеможливити висадку ворожого десанту з моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-