Британський бренд люксового одягу Paul Smith оголосив про вихід із рф

Британський бренд люксового одягу Paul Smith оголосив про вихід із рф

Укрінформ
Британський виробник люксового одягу та взуття Paul Smith оголосив про припинення роботи у росії.

Про це повідомляє Daily Mail, передає Укрінформ. 

Як зазначається, компанія зробила заяву про вихід із рф після розслідування ЗМІ, яке виявило, що Paul Smith був одним із трьох люксових британських брендів, які досі працюють у центрі столиці країни-агресора.

«Наш кореспондент відвідав магазин Paul Smith у ГУМі на Красній площі, за два кроки від кремля. Він був відкритий з 10 ранку до 10 вечора сім днів на тиждень. Ми виявили полиці, повністю заповнені багатьма з останніх продуктів Paul Smith», – зазначає видання.

Журналісти звернулися до керівництва Paul Smith за поясненнями. Спочатку компанія відмовлялася обговорювати свою присутність у росії, а сам Пол Сміт заявив, що «нічого не знав» про те, що його бренд продовжує працювати в росії. Згодом модельєр заявив, що «припинив усі поставки до країни» і має намір закрити усі магазини в рф. 

Читайте також: Найбільший виробник алкоголю у світі йде з росії

«Компанія не торгує безпосередньо з росією, але протягом двох десятиліть у нас є франчайзинговий партнер, який керує магазинами в росії. Тепер ми розуміємо, що було помилкою дозволити цим магазинам продовжувати торгівлю від нашого імені на тлі війни в Україні. Ми попросили закрити ці магазини, і зараз ми припинили всі поставки дистриб’ютору», — сказав речник компанії.

Магазинами та онлайн-торгівлею Paul Smith у росії керувала компанія Bosco di Ciliegi, заснована бізнесменом Михайлом Кусніровичем. 

За даними видання, у росії продовжують працювати дві британські люксові компанії – автовиробник Rolls-Royce та бренд спідньої білизни Agent Provocateur.

Читайте також: Німецький нафтогазовий гігант Wintershall Dea йде з росії

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав бойкотувати міжнародні компанії, які залишаються в рф та фінансують російські воєнні злочини.

Від перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну міжнародні партнери і союзники запровадили суворі санкції проти російської економіки. Сотні міжнародних компаній оголосили про припинення роботи у рф і вихід зі спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-