У Таллінні відкрили виставку молодих українських художників «Просто»

У Таллінні відкрили виставку молодих українських художників «Просто»

Фото
Укрінформ
У Музеї окупацій і свободи Vabamu в Таллінні відкрилася виставка молодих українських художників «Просто», приурочену до року з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Естонській Республіці.

У церемонії відкриття виставки взяла участь посол України Мар’яна Беца.

За повідомленням, в експозиції представлено роботи українських студентів-художників, у яких вони віддзеркалюють своє ставлення до війни, розв’язаної рф проти України, та свій морально-психологічний стан, викликаний її жахіттями. Художники представляють Маріуполь, Харків, Донецьк, Макіївку та інші міста України, які найбільше постраждали від російської агресії», – йдеться в повідомленні.

Також виставка дає уявлення про те, як змінилося сприйняття дійсності та відбулася переоцінка життєвих цінностей українцями за умов війни.

«Виставка під символічною назвою «Просто» – це «просто» біль українського народу, сплюндрованої волелюбної і колись квітучої країни, яка самовіддано бореться за свободу, незалежність і життя. Митці промовисто закликають до нового мирного, квітучого життя без вибухів і смертей українських жінок і дітей, за мир у домі, у нашому спільному домі, який називається демократична Європа», – йдеться в повідомленні.

Виставку було відкрито за сприяння дирекції музею, MTU «Leleka» та проєкту SPOKIY.

Нагадаємо, у Таллінні відбулася виставка фоторобіт Дмитра Козацького (позивний «Орест») «Небачена Азовсталь», яку було організовано спільними зусиллями агенції Artline та Конгресу українців Естонії.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-