Контроль над Кримом дає росії змогу лякати світ продовольчою кризою - Україна в ОБСЄ

Контроль над Кримом дає росії змогу лякати світ продовольчою кризою - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Незаконна окупація росією Криму, з території якого згодом було атаковано південь України, показує, що путін "не зупиниться, поки його не зупинять".

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на засіданні Постійної ради ОБСЄ заявив представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

У своєму виступі очільник української місії в ОБСЄ, привернув увагу до нещодавнього засудження окупаційною "владою" у Криму 32 учасників акції на підтримку кримських татар.

Дипломат наголосив, що це є ще одним свідченням того, що немає іншого способу гарантувати свободу і права людини, окрім як відновити територіальну цілісність України в повному обсязі.

Читайте також: Євгеній Цимбалюк, Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні

"Однак "кримський кейс" також є суворим нагадуванням про те, що путін не зупиниться, поки його не зупинять. Саме з Криму росія перекинула свої війська і військову техніку, щоб окупувати південь України. Саме з Криму російські війська отримують підкріплення для продовження агресії. Саме контроль над Кримом дає змогу росії спробувати спровокувати світову продовольчу кризу. Саме Крим є прикладом того, що може статися в майбутньому, якщо путіну буде дозволено взяти тактичну паузу. Буде ще одна атака", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Цимбалюк в ОБСЄ розповів, навіщо Україні західні винищувачі

Як повідомлялося, на засіданні Постради ОБСЄ Цимбалюк заявив, злочини, які вчиняють росіяни на окупованих територіях України, триватимуть, допоки російський чобіт стоятиме на українській землі. Зарадити цьому може тільки повне виведення російських військ з усієї території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-