Ексочільник окупаційної «народної міліції» Балаклії може сісти довічно

Ексочільник окупаційної «народної міліції» Балаклії може сісти довічно

Укрінформ
Державне бюро розслідувань у взаємодії з Нацполіцією заочно повідомило про підозру колишньому правоохоронцю, який під час окупації Харківської області очолював так звану “народну міліцію” Балаклії.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Установлено, що колишній правоохоронець після захоплення міста одразу домовився із загарбниками про співпрацю. Спочатку він надавав інформацію про місцевих працівників правоохоронних органів, а потім отримав посаду в каральному силовому органі агресора.

“Тут він почав активно доводити свою “ефективність”. Зокрема, серед іншого наказав доставити до відділку місцевого жителя аби звинуватити його збуті наркотичних речовин. На чоловіка надягнули кайданки та застосовували до нього електричний струм, щоб вибити зізнання. Також зрадник регулярно їздив на місцевий ринок та відбирав гроші у продавців, які передавав на потреби військових російської федерації. За такі дії загарбники призначили його керівником карального органу в Балаклії”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: До суду передали справу ексмитника, який наказував розвішувати в Куп'янську прапори рф

Під час визволення міста зрадник встиг втекти до російської федерації. Наразі йому заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у січні працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому начальнику штабу Центру бойового забезпечення Військово-морських сил ЗСУ та командиру групи інженерного забезпечення з Криму, які у 2014 році перейшли на бік ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-