Штати в ОБСЄ: росія примусово вивезла з України понад 14 тисяч дітей

Штати в ОБСЄ: росія примусово вивезла з України понад 14 тисяч дітей

Укрінформ
З українських територій, тимчасово захоплених після 24 лютого, загарбники примусово вивезли до росії більш як 14 тисяч дітей.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні заявив постійний представник США при цій організації Майкл Карпентер.

"Агресивна війна росії продовжує приносити біль і страждання найуразливішим верствам населення України, зокрема дітям. За повідомленнями, кремлівська маріонеткова влада примусово депортувала або іншим чином перемістила до росії понад 14 тис. дітей", - сказав він.

Американський посол, нагадав, як поставлений росією "губернатор" Севастополя нещодавно заявив, що москва виділила майже $100 тис. на будівництво  в окупованому Криму об'єктів для розміщення понад 400 вивезених дітей. Також на російському сайті "Усиновлення в Московській області" опубліковані фотографії 14 дітей, вивезених із Херсонщини.

Читайте також: росія повинна дати змогу всім депортованим дітям повернутися в Україну - ЄС

"Влада рф передусім прагне ліквідувати всі прояви української національної ідентичності та перетворити всіх українців на лояльних підданих російської імперії", - наголосив Карпентер.

Він додав, що Сполучені Штати продовжуватимуть співпрацювати з Україною та міжнародними партнерами, аби притягнути до відповідальності усіх осіб, причетних до скоєних в Україні злочинів.

Читайте також: Лубінець: росія вчиняє весь спектр геноциду стосовно українських дітей

Як повідомляв Укрінформ, Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді заявив, що рф порушує основоположні принципи захисту дітей у воєнний час, видаючи неповнолітнім українцям російські паспорти та віддаючи їх на всиновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-