У Запоріжжі обміління Дніпра «оголило» рештки моста часів Другої світової війни

У Запоріжжі обміління Дніпра «оголило» рештки моста часів Другої світової війни

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі через обміління річки Дніпро з-під води видніються рештки опор моста, збудованого у 1944 році.

Про це у Фейсбуці повідомляє запорізький дайвер Юрій Батаєв, передає Укрінформ

"Через пониження рівня води в Дніпрі відкрились рештки опор тимчасового моста через старе річище Дніпра часів Другої світової війни у Запоріжжі", - написав Батаєв.

Як зазначається на сайті Національного заповідника "Хортиця", після звільнення Запоріжжя гребля ДніпроГЕС та мости через Дніпро були підірвані. Тож було прийнято рішення спорудити тимчасову залізницю, яка дозволила б переправляти важливі вантажі через обидва русла Дніпра в межах Запоріжжя.

Тимчасові мости, рештки яких нині видніються з-під води, збудували за 40 діб. Роботи розпочались 4 січня 1944 року і завершились 23 лютого.

Читайте також: На Запоріжжі нарахували ₴105 мільйонів збитків внаслідок пошкодження росіянами Каховської ГЕС

Раніше повідомлялося, що на Каховському водосховищі спостерігається значне зниження рівня води. Наразі він становить 14,6 м, тоді як нормальний підпірний рівень має бути 16 м. Причиною значного зниження рівня води стало пошкодження російськими загарбниками запірних шандорів Каховської ГЕС. Через бойові дії та терористичну діяльність окупаційних військ неможливо планувати та проводити будь-які ремонтно-відновлювальні роботи на Каховській ГЕС.

Фото: Юрий Батеев, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-