У Києві звільнили викладачку університету, яка на прохання вести лекції українською радила йти на фронт

У Києві звільнили викладачку університету, яка на прохання вести лекції українською радила йти на фронт

Укрінформ
Державний торговельно-економічний університет звільнив викладачку Ніну Іванченко, яка вела лекції російською мовою, коли студенти попросили перейти на українську, вона порадила їм йти на фронт. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Фейсбуці ДТЕУ.

«ДТЕУ займає категоричну позицію щодо дотримання мовного законодавства, забезпечує виховання патріотизму та свідомості молоді України. До університету надійшло звернення студентів та матеріали про порушення викладачем Іванченко Н. О. педагогічної етики, використання мови агресора та неправомірних висловлювань на адресу студентів», - йдеться у повідомленні.

Колектив університету засуджує такі дії викладача. Адміністрацією університету прийнято рішення про її звільнення.

Читайте також: Абітурієнти з ТОТ цьогоріч вступатимуть до вишів дистанційно – Мінреінтеграції

Раніше у Телеграм-каналі університету опублікували аудіозапис відповіді викладачки на прохання вести лекції українською мовою, а не російською.

«Совість у вас є? Ваші батьки вдома з вами? Хто з вас в окопах сидить? А самі ви чому тут, чому не на фронті? Вам є 18. Я російськомовна. Хочу спитати вас, україномовних, чому ви сидите вдома? Ваші батьки чому вдома сидять?" - сказала Іванченко російською.

Як повідомляв Укрінформ, у нові Правила внутрішнього розпорядку Києво-Могилянської академії внесено норму, яка забороняє спілкуватися російською мовою у стінах закладу. 

Фото Фейсбук, ДТЕУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-