Децентралізація. Презентація опитування громад щодо законодавчого порядку денного

Децентралізація. Презентація опитування громад щодо законодавчого порядку денного

Укрінформ
6 лютого, 11:00 - презентація опитування представників органів місцевого самоврядування щодо ключових пріоритетів законодавчого регулювання із реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади на 2023 рік.

Організатор: Громадська організація «ДЕСПРО». 

Чому актуально? 

Опитування проведено громадською організацією «ДЕСПРО» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» з метою дізнатися позицію керівництва органів місцевого самоврядування щодо основних законодавчих ініціатив, прийняття яких у 2023 році забезпечить подальше зміцнення системи місцевого самоврядування.

В опитуванні взяли участь та висловили свою позицію щодо законодавчого порядку денного представники органів місцевого самоврядування територіальних громад всіх областей України.

Результати опитування будуть спрямовані до профільних комітетів Верховної Ради України та у центральні органи виконавчої влади.

Довідково. «Опитування проведено Громадською організацією «ДЕСПРО» в рамках грантового проєкту «Законодавчий порядок денний. Форум з децентралізації в м.Києві», та стало можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Контакти для ЗМІ: +380 67 230 89 48, e-mail: obukreeva88@gmail.com (Оксана Букрєєва). 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Половина представників місцевого самоврядування вважають пріоритетом ухвалення законів про адмінтерустрій - опитування 

Ухваленню законів перехідного часу, які регламентуватимуть адміністративно-територіальний устрій країни, великого значення надають 46% представників місцевого самоврядування.

Про це йдеться в результатах опитування, які презентувала президент ГО “Деспро” Оксана Гарнець під час пресконференції в Укрінформі. 

“Великого значення надають 46%. Мається на увазі, що потрібне прийняття таких законів, і важливе відновлення територій після окупації. Певного значення надають 34% і не вважають пріоритетним 20%. На мій погляд, це потребує певних дискусій і в середовищі місцевого самоврядування, і в середовищі парламентаріїв, і в експертному середовищі. Такий розклад думок показує, що є різні погляди щодо відновлення територій, ступеня відновлення, якості відновлення”, - сказала Гарнець.

Також опитування засвідчило, що більшість респондентів — 78% — вважають, що внесення змін і доповнень до Закону України “Про правовий режим воєнного стану” щодо функціювання місцевого самоврядування у період дії воєнного стану (законопроєкт № 7269) не є нагальним. Лише 22% опитаних вважають, що зміни та доповнення потрібні.

Опитування проведено громадською організацією «Деспро» за підтримки Проєкту USAID «Говерла» з метою дізнатися позицію керівництва органів місцевого самоврядування щодо основних законодавчих ініціатив, ухвалення яких у 2023 році забезпечить подальше зміцнення системи місцевого самоврядування.

Опитано 354 представники 310 громад із 24 областей України. 

Результати опитування будуть спрямовані до профільних комітетів Верховної Ради та у центральні органи виконавчої влади.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-