У Китаї археологи виявили стародавні руїни, яким близько тисячі років

У Китаї археологи виявили стародавні руїни, яким близько тисячі років

Укрінформ
Китайські археологи з Інституту культурної спадщини та археології провінції Хенань виявили руїни, що датуються періодом з династії Сун (960-1279) до династії Юань (1271-1368) у центральній китайській провінції Хенань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа.

За словами дослідників, це може бути місце сторожового дому, створеного для мавзолею Цао Цао під час північної династії Сун (960-1127).

Цегляні підземні дренажні споруди та руїни архітектури були знайдені на західній стороні мавзолею Цао Цао, видатної історичної особи Китаю.

Багато різноманітних культурних реліквій, таких як порцелянові вироби, монети, розважальний посуд і будівельні компоненти, також були знайдені в місті Аньян, Хенань.

«Виходячи з особливостей розкопаних архітектурних реліквій і дренажних споруд, а також великої кількості та різноманітності порцелянових виробів, можна припустити, що архітектура не була звичайною резиденцією», — сказав науковий співробітник Інституту Чжоу Ліган, додавши, що «у поєднанні з літературними записами це може бути місцем охоронного господарства мавзолею».

Читайте також: В Ізраїлі археологи знайшли відбиток долоні, якому тисяча років

За його словами, майбутні польові дослідження дадуть більше підказок щодо функції цієї резиденції та нададуть нові матеріали для вивчення історичних змін середовища навколо мавзолею Цао Цао.

Цао Цао — китайський поет, полководець і державний діяч, провінційний володар і передостанній канцлер Східної династії Хань. 

Як повідомляв Укрінформ, у місті Луксор на півдні Єгипту археологи виявили стародавнє, повністю вціліле місто римської доби. 

Фото: Henan Daily

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-