Дуда – про F-16 для України: Ми готові до переговорів із союзниками

Дуда – про F-16 для України: Ми готові до переговорів із союзниками

Укрінформ
Польща готова до переговорів із союзниками щодо надання Україні літаків F-16 з урахуванням питання про гарантування безпеки Польщі.

Про це під час спільної пресконференції з президентом Латвії Егілсом Левітсом в Ризі, відповідаючи на запитання про можливу передачу Україні винищувачів F-16, заявив у середу президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми готові до переговорів із союзниками щодо підтримки України (у питанні надання F-16 – ред.). Ми допомагаємо Україні, але дбаємо також і про безпеку Польщі», – заявив Дуда.

Він повідомив, зараз Польща має близько 50 винищувачів F-16, а також очікує на винищувачі F-35, контракти на купівлю яких підписані ще кілька років тому. Крім того, Варшава очікує також на винищувачі з Південної Кореї FА-50, контракт на придбання яких був підписаний торік.

Дуда підкреслив, що Польща надає багато військової допомоги Україні. За його словами, Польща поставила Україні понад 240 танків Т-72, понад 100 БМП, тисячі автоматичних гвинтівок, ПЗРК Piorun, а також САУ Krab, робота яких "у багатьох місцях дозволила зупинити російський наступ".

Дуда підкреслив, що Польща зараз направлятиме до України роту танків Leopard 2 (14 одиниць), Варшава також заявила про чергову партію допомоги танками. Він зауважив, що Польща ще має запаси пострадянських модернізованих танків Т-72, а також PT-91 Twardy.

«Ми готові надавати Україні зброю. Звичайно, це вимагатиме узгоджень із союзниками», – констатував Дуда.

Читайте також: Джонсон у Вашингтоні: Говорити про надання Україні винищувачів F-16 треба без зволікань

Як повідомлялося, Польща заявила про намір передати Україні 60 модернізованих танків, зокрема 30 PT-91 Twardy.

Фото: flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-