росіяни розганяють фейковий документ про причини авіатрощі у Броварах - Повітряні сили

росіяни розганяють фейковий документ про причини авіатрощі у Броварах - Повітряні сили

Укрінформ
У соцмережах та пропагандистських каналах кремля розповсюджують фейковий документ щодо причини катастрофи вертольота у Броварах.

Як передає Укрінформ, про це Командування Повітряних сил Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Обережно! Працює російське ІПСО! У соцмережах та на пропагандистських каналах кремля оперативно з’явився та розповсюджується фейковий документ щодо причини катастрофи вертольота Super Puma в Броварах”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Відеопідробка у центрі Берліна: ще один російський фейк про “Леопарди”

Зокрема, у фейковому документі написано, що “виявлено факти, що вказують на знищення літального апарату із застосуванням ПЗРК “Ігла”, ймовірно, силами зенітного ракетного відділення 96-ї зенітної ракетної бригади повітряного командування “Центр”.

“Навіть ініціали командувача ПвК "Центр" не спромоглись перекласти! Він – Анатолій Миколайович”, - зауважили в Повітряних силах.

Читайте також: Ще один «розіп’ятий хлопчик»: «шоколадний» фейк російської пропаганди

Як повідомлялося, 18 січня у Броварах поруч із дитсадком та житловою багатоповерхівкою впав гелікоптер Державної служби з надзвичайних ситуацій, на борту якого перебували 10 людей, у тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін і державний секретар МВС Юрій Лубкович.

На місці падіння гелікоптера виявили тіла 14 загиблих, серед них - одна дитина і 10 осіб, які перебували на борту. Постраждали 25 осіб, з них 11 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-