Виплати 500+: українці в Польщі можуть подавати заявки на грошову допомогу

Виплати 500+: українці в Польщі можуть подавати заявки на грошову допомогу

Укрінформ
Українці, які перебувають у Польщі, можуть оформити щомісячну фінансову допомогу в 500+ злотих в Управлінні соціального страхування (ZUS). 

Про це інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає Укрінформ.

«З 1 лютого українці можуть подати заявку на отримання допомоги 500+. У разі її подання до 30 квітня гарантована безперервність виплати допомоги, яку надають на кожну дитину до 18 років незалежно від доходу родини», - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що заявку на отримання допомоги можна подати в електронному вигляді через PUE ZUS, портал Emp@tia та через електронний банкінг багатьох польських банків. Водночас можна звернутися в центр обслуговування клієнтів ZUS, де українцям нададуть допомогу у заповненні заявки та її електронній подачі. Як зауважують у відомстві, допомога ZUS виплачуватиметься щомісяця на вказаний банківський рахунок.

Читайте також: У Кракові для українців відкрили ще один центр оформлення документів

У Мінреінтеграції підкреслюють, що до заявки потрібно додати документ, що підтверджує характер перебування в Польщі

Як повідомлялося, Сейм Польщі проголосував за зміни до спецзакону про допомогу українцям, які рятуються від війни в Україні на території РП. Ними передбачається, зокрема, запровадження власної участі в оплаті за проживання, а також обмеження соцвиплат у випадку виїзду українців з Польщі. 

Фото: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-