Японія виділяє $170 мільйонів на відновлення інфраструктури України

Японія виділяє $170 мільйонів на відновлення інфраструктури України

Укрінформ
Уряд Японії виділяє 170 мільйонів доларів США на реалізацію проєктів екстреного відновлення, зокрема відбудову критичної інфраструктури України.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ з посилання на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

«Беззаперечним пріоритетом на цьому етапі відбудови є відновлення критичної інфраструктури, необхідної для забезпечення базових потреб громадян. Це необхідний крок для повернення українців до своїх будинків та підтримки економічного розвитку в регіонах», - зазначив урядовець. 

Кубраков уточнив, що допомога передбачатиме надання японськими партнерами товарів та послуг, необхідних для відновлення. Фіналізовано рішення про підтримку буде укладенням грантової угоди з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA).

Читайте також: Японія анонсувала запровадження нових санкцій проти росії

Як повідомлялось, на початку січня в уряді Японії оголосили про виділення 95 млн доларів на відновлення України. Ці кошти будуть направлені Програмі розвитку ООН (ПРООН) у межах партнерської угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-