Суд у справі садиби Терещенків у Києві перенесли уп’яте

Суд у справі садиби Терещенків у Києві перенесли уп’яте

Укрінформ
Засідання Касаційного господарського суду у складі Верховного суду України щодо повернення садиби Терещенків у комунальну власність Києва відбудеться 9 лютого. 

Про це повідомила правозахисниця, депутат Київради VII скликання Олена Терещенко у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Пославшись на заміну у складі суду, суд зробив у засіданні перерву, призначивши наступне засідання на 16-у годину 9 лютого»,- написала вона.

Водночас, за словами Терещенко, суддя, яку призначили на минулому засіданні 17 січня, Інна Берднік «з негативним висновком Громадської ради доброчесності» відмовилася брати участь у справі. На наступному засіданні її місце посяде Єгор Краснов, «який позиціонує себе як суддя нового покоління». 

Фото: Фейсбук Олена Терещенко

Повідомлялося, що Садиба Терещенків, що на бульварі Шевченка, є пам’яткою архітектури місцевого значення, побудованою у 1874-1875 роках. Будівля взята на облік рішенням Київради в 1986 році, а у 1998 році взято на облік також флігель як щойно виявлений об’єкт культурної спадщини.

У 2007 році садибу, площа якої становить понад 1000 квадратних метрів, передали ПАТ «Центрелеватормлинбуд» з умовою провести реставрацію пам’ятки. Однак, майже 15 років реставраційні роботи там не проводилися. У червні 2021 року прокуратура звернулась до суду з вимогою повернути будівлю у комунальну власність киян. 

Читайте також: ВС скасував рішення про виключення «Садиби купця Дмитрієва» з Держреєстру нерухомих пам’яток

Остаточне рішення у справі суд мав винести 15 листопада 2022 року, однак через повітряну тривогу засідання перенесли на 29 листопада. 29 числа розгляд справи також не завершили та відклали його на 13 грудня. Водночас на грудневому засіданні представники ПАТ «Центрелеватормлинбуд» надали суду нові документи у справі, із якими суд не встиг ознайомитися до цього засідання – засідання перенесли на 17 січня 2023 року. Однак і тоді через заміну складу суду засідання у справі призначили на 31 січня.

Фото: Україна Інкогніта

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-