СБУ оголосила підозри двом «міністрам днр»

СБУ оголосила підозри двом «міністрам днр»

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України зібрала неспростовні докази вини ще двох керівників створених загарбниками «органів влади» у тимчасово захоплених районах.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі

Одним з фігурантів є громадянин росії - колишній міністр енергетики та житлово-комунального господарства Нижньогородської області. У липні минулого року за вказівкою москви його призначили очільником створеного загарбниками «министерства угля и энергетики» терористичної організації «днр».

На цій «посаді» він виконував завдання кремля з налаштування паливно-енергетичного комплексу регіону під потреби країни-агресора.

У СБУ зазначають, що саме за його дорученням було налагоджено регулярне вивезення до росії українського вугілля у промислових обсягах. Також «міністр» розробив програму ліквідації майже 90% шахт Донеччини. Тепер зловмисник готує до незаконної «приватизації» та передачі підсанкційним російським олігархам три шахтоуправління в захопленій частині регіону.

На підставі зібраної доказової бази слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Другий зловмисник - колишній «министр здравоохранения днр», який наразі належить до керівного складу загарбницької «адміністрації» Мелітополя. Там його призначили керівником підконтрольного рф «департамента здравоохранения Запорожской области».

«У цьому «кріслі» виконує завдання кремлівського режиму щодо переформатування медичної галузі регіону під потреби російських окупаційних угруповань. За його вказівкою місцеві лікарні були переобладнані у військові шпиталі для прийому поранених загарбників», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ затримала депутата ОПЗЖ, який працював на російську розвідку

За даними слідства, ворожим поплічником виявився колишній заступник начальника одного з управлінь Донецької облдержадміністрації, який у 2014 році приєднався до терористів.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу (Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).

Читайте також: СБУ передала до суду справи проти 55 депутатів рф

Обидва зловмисники переховуються на тимчасово захопленій території. Однак СБУ знає, де вони перебувають, і проводить заходи для притягнення до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка СБУ викрила двох російських агентів, котрі вели розвідувально-підривну діяльність на території Одеської та Донецької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-