У Німеччині заговорили про повернення строкової служби

У Німеччині заговорили про повернення строкової служби

Укрінформ
У Німеччині знову обговорюють можливість повернення до військового призову.

Таку ідею підтримує, зокрема, глава оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн газеті Süddeutsche Zeitung, передає Укрінформ.

«По суті, припинення обов’язкової служби поширюється лише на мирний час. У разі напруги чи необхідності оборони її можна активувати знову», — сказала Штрак-Ціммерманн 

З огляду на загарбницьку війну рф проти України та безпекову ситуацію, яка змінилася для всієї Європи, про призупинення обов’язкової військової служби можна лише пожалкувати, додала політик з ліберальної партії.

При цьому депутатка зазначила, що якщо повертатися до практики призову, деякі речі в Бундесвері мають змінитися. Зокрема, потрібні будуть додаткові казарми, також знадобиться більше інструкторів та військової техніки. Вона визнає, що все це потребуватиме багато грошей і часу.

До того ж Штрак-Ціммерманн вважає правильним, якщо призов буде поширюватися також на жінок і строк проходження служби буде продовжений до дванадцяти місяців.

Читайте також: Рада скасувала призов на строкову службу під час війни

В асоціації резервістів також підтримують відновлення призову.

Як повідомлялось, минулого тижня новий міністр оборони Борис Пісторіус назвав призупинення призову урядом у 2011 році помилкою. Він також заявив, що грошей, які виділяються наразі на потреби армії, навіть з урахуванням 100-мільярдного пакету допомоги, не достатньо. Одною з причин є необхідність поповнювати запаси озброєнь, які передаються Україні.

Наразі Бундесвер налічує близько 200 тисяч військових, ще 100 тисяч є резервістами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-