Гендиректорка ОКФ: Українські фільми на Берлінале – інструмент культурного фронту

Гендиректорка ОКФ: Українські фільми на Берлінале – інструмент культурного фронту

Укрінформ
Участь шести українських фільмів на Берлінському міжнародному кінофестивалі можуть зумовити соціальний вплив на вищі політичні кола Німеччини у питанні допомоги України.

Про це повідомила генеральна директорка Одеського кінофестивалю Анна Мачух в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Це дуже важлива місія у боротьбі на нашому культурному фронті. Оскільки ми знаємо, що Німеччина – це складна для нас держава у політичному плані… І можливість німецькому глядачу побачити українське кіно – це можливість соціального впливу на вищі політичні кола, що ухвалюють рішення про допомогу України», - сказала вона.

За словами Мачух, участь України із шістьма фільмами на Берлінале є результатом ренесансу українського кіно, що почався у 2017 році, який вилився в добірку якісних фільмів, зокрема про воєнні події в країні. З іншого боку, підкреслила вона, Україна перестала бути «білою плямою» на карті світу, зокрема, завдяки участі національних режисерів у міжнародних кінофестивалях – у Франції, Німеччині, США.

Читайте також: Участь у Берлінале засвідчує якість українського кінематографа - Ноябрьова

«Ті фільми, які потрапили в програми кінофестивалю такого рівня, як Берлінале, – це можливість для режисерів продовжити знімати кіно на міжнародному рівні. Однак більше їм допоможе участь у діловій програмі Берлінале – бо це не лише кінопокази, це потужний ринок… Для режисерів – це можливість представити свої нові проєкти, познайомитися та попрацювати у межах цього ринку», - підкреслила гендиректорка ОКФ.

Як повідомлялося, Берлінський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 16 по 26 лютого. Цьогоріч Україну представляють шість фільмів- «Залізні Метелики» Романа Любого, «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової, «Прокидаючись у тиші» Міли Жлуктенко та Даніеля Асаді Фаезі, «Ми не згаснемо» Аліси Коваленко, «Це побачення» Надії Парфан, «Східний фронт» Віталія Манського та Євгена Титаренка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-