У Криму загарбники відкривають «товариства», де навчають дітей користуватися зброєю

У Криму загарбники відкривають «товариства», де навчають дітей користуватися зброєю

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму російські загарбники відкривають «товариства», де дітей мілітаризують, зокрема навчають користуватися зброєю.

Про це у Телеграмі повідомило представництво Президента України в АРК, передає Укрінформ.

«Керівник окупаційної адміністрації аксьонов почав відкривати відділення так званих «ДТСААФ» (добровільні товариства сприяння армії, авіації та флоту – ред.): там дітей навчають вправлятися зі зброєю, надавати першу медичну допомогу, проходити вогневу та інженерну підготовку. Такі «військово-патріотичні навчання» вже є у Совєтському, Нижньогірському та Чорноморському районах, у містах Ялта, Феодосія, Євпаторія, Керч і Красноперекопськ», - зазначили у представництві.

Окрім того, у Севастополі та інших містах півострова почали відкривати так звані відділення суспільно державної ініціативи - «рух перших».

«Дітей активно агітують вступати до цього руху», - зауважили у представництві.

Також зазначається, що у Джанкої загарбники організували всеросійську акцію «блокадний хліб», під час якої дітям роздавали хлібці вагою 125 г.

Читайте також: росія порушує основоположні принципи захисту дітей – верховний комісар ООН

«Яке відношення Крим має до блокади ленінграда – пропагандисти не пояснили. Мабуть, це наочна демонстрація того, що російська армія чинить на новоокупованих територіях», - підкреслили у представництві.

Як повідомлялося, із тимчасово захоплених територій материкової України до окупованого Криму російські загарбники вивезли щонайменше шість тисяч дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-