Міжнародна федерація журналістів ініціювала виключення зі свого складу росіян – ЗМІ

Міжнародна федерація журналістів ініціювала виключення зі свого складу росіян – ЗМІ

Укрінформ
Міжнародна федерація журналістів (IFJ) заявила, що її виконавчий комітет ініціював офіційний процес призупинення та виключення російської спілки журналістів зі свого складу.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що ця заява з’явилася після того, як профспілки Фінляндії, Норвегії, Данії та Ісландії оголосили у вівторок, що вийдуть із IFJ на знак протесту проти її «корупційної діяльності», включаючи дозвіл IFJ зберегти за журналістами російських державних ЗМІ членство в організації. 

За словами голови Спілки журналістів Фінляндії Ханне Ахо, профспілки Нордичних країн роками намагалися підняти проблеми всередині IFJ. Останнім часом їх розчарувало те, що IFJ не вжила заходів проти спілки журналістів росії за створення регіональних асоціацій журналістів на тимчасово окупованих росією українських територіях.

Читайте також: Прокремлівські активісти у ФРН донатили на російську армію в обхід санкцій - Reuters

Міжнародна федерація журналістів, до якої входять 600 тисяч журналістів у 146 країнах, називає себе «глобальним голосом журналістів», багато з яких прагнуть викривати корупцію та правопорушення.

IFJ назвала звинувачення вищезазначених профспілок «неправдивими, наклепницькими та такими, що завдають шкоди» організації.

Фото: twitter.com/BBCKasraNaji

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-