Наслідки ракетних обстрілів Харкова

Наслідки ракетних обстрілів Харкова

Укрінформ
31 січня, 16:30 - брифінг на тему: "Наслідки ракетних обстрілів Харкова".

 Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олег Синєгубов - начальник Харківської обласної військової адміністрації (онлайн).

Актуальні питання: 

  •  наслідки ракетних обстрілів Харкова; 
  •  робота критичної інфраструктури; 
  •  головні виклики після деокупації Харківщини.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн - включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Харківщина: влада закликає евакуюватися мешканців Куп’янська та Дворічної

Жителів звільнених восени міста Куп’янськ і смт Дворічна на Харківщині влада закликає евакуюватися через постійні російські обстріли.

Про це сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Люди повертаються, звісно, не так активно, але повертаються на ті території, де відносно безпечно. Чому я кажу «відносно безпечно», бо ракета С-300 (якими війська рф завдають ударів із території Бєлгорода – ред.) може дістатися будь-якої частини території Харківської області, і час польоту цієї ракети – 30-40 секунд. Ми зараз наголошуємо на тому, що, наприклад, із населеного пункту Дворічна потрібно евакуюватися, оскільки знаходитися там дуже небезпечно. По місту Куп’янську така сама ситуація, тому що є загроза постійних обстрілів», – сказав Синєгубов.

Він зауважив, що місцеві військові адміністрації розуміють і знають, скільки залишається людей на територіях, що постійно обстрілюють, зокрема, скільки там дітей, і пропонують евакуацію.

«На жаль, люди неактивно бажають виїжджати з цих населених пунктів і виїздять уже тоді, коли їхнє домоволодіння вже не придатне до проживання», – сказав Синєгубов.

За його даними, в Куп’янську залишаються біля 2 тис. жителів (із понад 28 тис. до повномасштабного вторгнення), у селищі Дворічна, близько 50% якого наразі контролюють загарбники, залишаються 20% жителів.

«Це переважно літні люди», – зауважив начальник ОВА.

Як повідомлялося, до масштабного контрнаступу ЗСУ у вересні на Харківщині захопленими були майже 30% території. Наразі тривають бойові дії за звільнення 29 населених пунктів у Куп’янському районі. За даними ОВА, щоденно зазнають ворожих обстрілів близько 30 населених пунктів області, розташованих неподалік лінії зіткнення чи кордону з росією, зокрема міста Вовчанськ і Куп’янськ, селище Дворічна.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-