МКІП оскаржить рішення суду, який скасував внесення будівлі «Квіти України» до реєстру пам'яток

МКІП оскаржить рішення суду, який скасував внесення будівлі «Квіти України» до реєстру пам'яток

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики оскаржуватиме рішення Окружного адмінсуду Києва, який скасував наказ про внесення будівлі “Квіти України” в Києві до Державного реєстру нерухомих пам’яток.

Як передає Укрінформ, про це МКІП повідомляє у Телеграмі.

“Сьогодні стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва скасував наказ Міністерства культури та інформаційної політики № 625 від 6 серпня 2021 року. Розгляд справи відбувався за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи. Відповідно до норм законодавства Міністерство культури та інформаційної політики чекає рішення суду, щоб подати апеляційну скаргу”, - ідеться в повідомленні.

У МКІП заявили, що “станом на сьогодні «Квіти України» залишається пам’яткою культури та має охоронний статус”.

Читайте також: Верховний Суд підтримав повернення палацу Терещенків на Житомирщині у власність держави

“Ми наголошуємо, що припис МКІП було видано правомірно та з дотриманням норм Закону «Про охорону культурної спадщини» відповідно до повноважень МКІП”, - підкреслюється в повідомленні.

За інформацією міністерства, відповідно до частини другої статті 30 вказаного закону приписи органів охорони культурної спадщини є обов’язковими для виконання всіма юридичними та фізичними особами.

“Це означає, що збереження «Квіти України» – пріоритетне завдання у контексті загального збереження культурної спадщини для майбутніх поколінь. Ми продовжуємо боротьбу в юридичному полі. Але нам потрібна ваша підтримка”, - наголосили у МКІП.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2021 року в Києві почали зносити будівлю «Квіти України», що розташована на вулиці Січових Стрільців.

В серпні того року міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко підписав наказ про внесення будинку «Квіти України» до реєстру державних пам'яток.

Читайте також: Київській громаді повернули земельну ділянку біля музею в Пирогові

Також Департамент охорони культурної спадщини КМДА вніс будівлю до Переліку об’єктів культурної спадщини Києва. Демонтаж будівлі було припинено.

Навчально-методичний павільйон «Квіти України» - унікальна будівля У стилі модернізму архітектора Миколи Левчука. Проєкт отримав відзнаку Спілки архітекторів як один із кращих архітектурних творів 1985 року.

Фото facebook.com/mitya.gurin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-