Експерти Люблінського трикутника презентували у Брюсселі спільну доповідь щодо дезінформації рф

Експерти Люблінського трикутника презентували у Брюсселі спільну доповідь щодо дезінформації рф

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова звернулася онлайн до учасників форуму Україна-ЄС «Протидія російським фальшивим наративам», який проходить 6 грудня у Брюсселі.

Під час заходу експерти Люблінського трикутника презентували першу в історії спільну доповідь щодо російської дезінформації, передає Укрінформ із посиланням на МЗС України

«Як дипломатка й колишня журналістка, я вважаю, що ця доповідь стане в пригоді представникам ЗМІ, громадянського суспільства, студентам, експертам, дипломатам. Країнам Люблінського трикутника вдалося розбудувати унікальну форму співпраці у сферах комунікації та боротьби з дезінформацією. Я запрошую інші країни ЄС приєднатися до цієї співпраці», - наголосила Джапарова.

Перша заступниця міністра розповіла, що з 2014 року російські загарбники репресують незалежні медіа на тимчасово окупованих територіях, намагаючись окупувати не лише території, а й свідомість.

«російська окупаційна влада зобразила громадянських журналістів, серед яких багато кримських татар, як терористів. Їх переслідують, викрадають, саджають до в’язниць. Нещодавно загарбники засудили громадянських журналістів Османа Аріфмеметова, Руслана Сулейманова та Рустема Шейхалієва. Це чергове підтвердження, що свобода слова в росії давно померла», - розповіла перша заступниця міністра.

Читайте також: Джапарова: Санкції проти російських медіа – найкраще рішення для захисту суспільств

Українська дипломатка висловила сподівання, що країни-члени ЄС візьмуть на озброєння запропоновані в звіті експертів Люблінського трикутника рекомендації щодо протидії російській пропаганді та дезінформації.

Джапарова також закликала ЄС виступити єдиним фронтом з Україною в контексті зусиль із закриття російських державних медіа, зокрема Sputnik та Russia Today, в світі.

Як повідомлялося, у липні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав закрити російські державні ЗМІ як рупори кремлівської пропаганди, а не намагатися їх «перекричати».

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-