Зеленський на Харківщині вручив нагороди військовим медикам і бійцям ЗСУ

Зеленський на Харківщині вручив нагороди військовим медикам і бійцям ЗСУ

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Харківської області відвідав медичний заклад, де лікують поранених захисників України, та вручив державні нагороди військовим медикам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що в лікарні Президент зустрівся з військовими медиками, привітав їх із Днем ЗСУ та вручив державні нагороди.

«Дуже дякую за те, що зберігаєте наших воїнів, допомагаєте вижити нашим героям. І хочеться в цей день побажати здоров'я людям, які підтримують здоров’я наших військових. Бережіть себе, бо ви бережете Україну», – сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента

За інформацією пресслужби, Президентові медики розповіли про стан поранених та перебіг їх лікування.

Також Зеленський відвідав поранених захисників України, поспілкувався з ними та вручив державні нагороди.

Читайте також: Маасікас: ЄС пишається тим, що підтримує ЗСУ зброєю та тренуваннями

«Велика честь бути сьогодні з вами. Дякую вам за героїзм, із яким ви захищаєте нашу державу, її незалежність і територіальну цілісність, свободу й життя наших людей. Бажаю вам якнайшвидшого одужання», – побажав глава держави.

Пізніше голова держави також зустрівся з українськими військовими, які мужньо та самовіддано захищали суверенітет і територіальну цілісність України на Харківщині під час повномасштабного вторгнення російської федерації.

Сьогодні маю честь бути тут і нагородити найкращих з найкращих. Хоча вважаю, що у нас на фронті всі найкращі", – зазначив глава держави.

Зеленський привітав присутніх із Днем Збройних сил України. "Дякую вам за службу. Дякую, що бережете нашу країну й людей, життя українських дітей, а отже, наших наступних поколінь", – наголосив він.

Президент побажав усім захисникам міцного здоров'я та перемоги.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у повномасштабній війні з росією. Президент зазначив, що Україна завжди пам'ятатиме їхній життєвий шлях і героїзм.

Читайте також: Зеленський на сході вручив нагороди воїнам ЗСУ

Зеленський вручив військовослужбовцям ордени та медалі. Зокрема, Президент присвоїв звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка" командиру 110-ї окремої мотопіхотної бригади Сухопутних військ ЗСУ полковнику Миколі Чумаку. "Прийнявши керівництво бригадою 12 квітня 2022 року, полковник одразу організував її доукомплектування. В умовах бойових дій йому фактично з нуля вдалося створити боєздатну бригаду, яка зупинила просування противника на визначених рубежах. Із березня до грудня підрозділи бригади утримують 42-кілометрову смугу оборони на Донеччині. Вміле тактичне комбінування та застосування резервів дало змогу, окрім стримування ворога, проводити контрнаступальні заходи", – зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, 6 грудня відзначається День Збройних сил України — у день ухвалення 1991 року закону “Про Збройні сили України”.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-