ТЮГ на Липках запускає інклюзивний проєкт

ТЮГ на Липках запускає інклюзивний проєкт

Укрінформ
Київський академічний театр юного глядача на Липках 19 грудня проведе перший творчий захід для дітей із особливими освітніми потребами у рамках нового проєкту «Театротерапія».

Про це Укрінформу розповів директор-художній керівник театру Слава Жила.

«Сучасні українські діти без перебільшень - супергерої. Те, через що їм доводиться проходити, не має переживати жодна дитина в світі. І, на жаль, ці події точно залишать слід у їхніх душах. Театр має цілющий вплив на людську психіку, тому цим проєктом ми хочемо допомогти їм пережити цей травматичний досвід», - сказав він.

У театрі вирішили долучитися до процесу залучення до активного соціально-культурного життя найвразливіших дітей - з інвалідністю, сиріт, які постраждали від війни, малозабезпечених тощо. Відтепер щомісяця Театр юного глядача проводитиме адаптовані до потреб тих чи інших категорій дітей творчі події: знайомство з театром, творчі майстер-класи та покази вистав.

Читайте також: У Фінляндії діаспора проведе благодійну різдвяну виставу

У День Святого Миколая 19 грудня відбудеться перший захід у рамках проєкту. Буде екскурсія театром у супроводі казкових героїв, адаптований показ вистави «Ти особливий» і творчий майстер-клас. Його проведуть заслужений діяч мистецтв України Максим Михайліченко та провідна акторка Театру юного глядача Олена Михайліченко, які виховують сина Федіра з особливими освітніми потребами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-