Кабмін звільнив голову Державної служби України з етнополітики та свободи совісті

Кабмін звільнив голову Державної служби України з етнополітики та свободи совісті

Укрінформ
Кабінет Міністрів звільнив з посади голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олену Богдан.

Як передає Укрінформ, про це повідомив представник уряду у ВР Тарас Мельничук у Телеграмі.

"Кабінетом Міністрів України...звільнено Богдан Олену Володимирівну з посади голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті", - написав він.

Крім того, Кабмін звільнив Володимира Ковтунця з посади заступника голови Національного агентства кваліфікацій.

Також Уряд своїм рішенням встановив, що Державна служба з питань етнополітики та свободи совісті є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовує та координує безпосередньо уряд.

Мельничук додав, що структурні підрозділи обласних, Київської міської державних адміністрацій (військових адміністрацій) з питань етнополітики та свободи совісті підзвітні та підконтрольні Державній службі з етнополітики та свободи совісті.

Читайте також: Уряд призначив Андрія Мельника заступником міністра закордонних справ

Під час засідання уряду Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що минулого тижня на засіданні РНБО було розглянуто питання зв’язків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором, а днями Президент Володимир Зеленський заявив, що влада повинна гарантувати духовну незалежність народу і не дати ворогу послабити українців зсередини.

"Тому сьогодні на виконання Указу Президента ухвалюємо перше рішення в цьому напрямку. Державна служба України з етнополітики та свободи совісті буде віднесена до центральних органів виконавчої влади, які підпорядковуються безпосередньо Кабінету Міністрів України", - сказав Шмигаль до ухвалення відповідного рішення.

Згідно з інформацією на сайті Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС), раніше було встановлено, що служба є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра культури та інформаційної політики і який реалізує державну політику у сфері міжнаціональних відносин, релігії та захисту прав національних меншин в Україні.

1 грудня РНБО доручила уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в росії.

Також 1 грудня Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні потребують підвищення статусу й посилення можливостей Державної служби з етнополітики та свободи совісті. Зеленський анонсував, що відбудеться реформа цієї структури, яка дасть їй змогу реально захищати права та законні інтереси українців і держави.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів призначив головою Державної служби України з питань етнополітики та свободи совісті Олену Богдан у лютому 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-