У ПАРЄ пройдуть слухання щодо механізмів компенсації Україні збитків від російської агресії

У ПАРЄ пройдуть слухання щодо механізмів компенсації Україні збитків від російської агресії

Укрінформ
Правові механізми компенсації Україні збитків, завданих російською агресією, будуть у центрі слухань Парламентської асамблеї Ради Європи у Парижі 12 грудня.

Як передає кореспондент Укрінформу з посиланням на повідомлення пресслужби Ради Європи, у слуханнях ПАРЄ візьмуть участь заступник міністра юстиції України Ірина Мудра, а також директор Інституту міжнародного, європейського та регуляторного процесуального права імені Макса Планка професор Бургард Гесс.

Зазначається, що цей захід, організований Комітетом ПАРЄ з юридичних питань і прав людини, є третім із серії слухань у рамках доповіді представника Швейцарії Дамʼєна Котьє щодо правових питань та проблем прав людини, пов’язаних з агресією росії проти України.

Попередні слухання були зосереджені на пропозиції ПАРЄ створити спеціальний трибунал для суду над російськими лідерами за злочин агресії, а також на інших правових шляхах переслідування осіб, відповідальних за воєнні злочини та злочини проти людства, включаючи можливий геноцид.

Читайте також: Президент ПАРЄ - про вирок у справі MH17: Світ не погодиться з безкарністю

Доповідь Котьє має бути обговорена Асамблеєю під час її пленарної сесії в січні 2023 року.

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня ПАРЄ одностайно ухвалила резолюцію, яка визнає російський режим терористичним. Також Асамблея проголосувала за прискорення створення спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії проти України та створення комплексного міжнародного механізму компенсації, включаючи міжнародний реєстр збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-