У Мін’юсті анонсували нові позови щодо заборони проросійських партій

У Мін’юсті анонсували нові позови щодо заборони проросійських партій

Укрінформ
У Міністерстві юстиції України наразі є тільки одне звернення від Служби безпеки України щодо заборони проросійських партій, але очікують більше.

Про це сказала заступниця міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць в інтерв’ю Укрінформу.

“Так, позови будуть. Зараз не говоритиму, що це за політичні сили, тому що ми одразу з позовом подаємо заяву про його забезпечення, щоб політичні партії не могли відчужити майно та знімати кошти зі своїх рахунків, аби їх приховати. І якщо зараз назву певну партію, вони цим скористаються. Наразі в нас є тільки одне звернення, але ми очікуємо більше”, - сказала Коломієць, відповідаючи на запитання, чи є в Мін’юсту нові матеріали від СБУ щодо майбутніх позовів про заборону політичних партій.

За її словами, “низка громадських організацій теж збиралися звертатися, в тому числі, й до СБУ, з ініціативою про заборону кількох політичних сил, які досі транслюють комуністичну ідеологію”.

“Наразі в Україні заборонені всі політичні партії, які були в рішенні РНБО, плюс ще 5 політичних партій, які ми теж називаємо проросійськими й щодо яких подали позови про заборону їх діяльності як до 24 лютого, так і вже під час активної фази після повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну. Тобто загалом діяльність 16 проросійських політичних партій заборонена судом і відповідні рішення вже набрали чинності”, - підкреслила заступниця міністра юстиції.

Читайте також: В Україні остаточно заборонили діяльність 12 проросійських партій

Як повідомлялося, 18 травня 2022 року набув чинності закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій”.

Він розширює перелік підстав для заборони партії через суд. Відповідними підставами є виправдовування, визнання правомірним або заперечення збройної агресії проти України, у тому числі шляхом подання збройної агресії російської федерації та/або республіки білорусь проти України як внутрішнього конфлікту, громадянського конфлікту, громадянської війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-