Джапарова прокоментувала «звинувачення» фсб - смішна спроба показати силу там, де її нема

Джапарова прокоментувала «звинувачення» фсб - смішна спроба показати силу там, де її нема

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова вважає висунуті їй фсб росії «звинувачення» спробою залякати та показати силу там, де її нема.

Про це йдеться у переданому Укрінформу коментарі Джапарової з приводу звернення фсб росії до московського суду щодо заочного арешту та оголошення в розшук її та віцепрем’єра Ірини Верещук.

«Сприймаю клопотання фсб рф про мій арешт як високу відзнаку моїх зусиль на дипломатичному фронті. Не можна порушити те, чого не існує. Ці звинувачення абсурдні. Такий крок є нічим іншим, як смішною спробою залякати мене та показати силу там, де її нема», - зазначила перша заступниця очільника МЗС.

Джапарова зауважила, що торік напередодні Інавгураційного саміту Кримської платформи росія внесла її до свого санкційного списку, а сьогодні вже хоче заарештувати за те, що вона ніколи не відмовиться від своєї рідної землі.

Читайте також: У росії засудили кримськотатарського активіста у «справі Хізб-ут-Тахрір» до 17 років колонії

"Міжнародне право чітко говорить, що Крим - це територія України, тимчасово окупована росією. І скільки б не «шили» на мене справ у москві, правда від цього не зміниться, як і моя боротьба за звільнення української землі від російської окупації», - наголосила Джапарова.

Як повідомлялося, федеральна служба безпеки росії оголосила у розшук першу заступницю міністра закордонних справ України Еміне Джапарову та віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірину Верещук. Спецслужба попросила лефортовський суд москви заочно заарештувати українських посадовиць.

На сайті суду зазначається, що Верещук та Джапарову звинувачують за статтею КК рф (порушення територіальної цілісності рф).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-