За держзраду судитимуть ще вісьмох кримських суддів

За держзраду судитимуть ще вісьмох кримських суддів

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя скерувала до суду 8 обвинувальних актів стосовно колишніх суддів, які у 2014 році зрадили Україну.

Про це пресслужба прокуратури АРК та м. Севастополя повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.

"В порядку спеціального досудового розслідування встановлено, що після окупації півострова у 2014 році ці судді працювали в судах АР Крим, зрадили присязі на вірність народу України", - ідеться у повідомленні.

Зокрема семеро держзрадників зайняли посади "суддів" у незаконно створених судах. Одна з обвинувачених стала "заступником голови" у незаконно створеному Арбітражному суді міста Севастополя.

Читайте також: Суд рф залишив у силі вирок Мустафі Джемілєву, рішення оскаржать у міжнародних судах

Своїми діями та рішеннями обвинувачені надавали допомогу представникам держави-агресора у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством рф, шляхом безпосередньої участі у формуванні та організації роботи "судів".

Дії обвинувачених кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, ДБР завершило спеціальне досудове розслідування стосовно 9 кримських суддів та 2 правоохоронців, які у 2014 році перейшли на бік ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-