На Херсонщині загарбники утримували цивільних в адмінбудівлі суду

На Херсонщині загарбники утримували цивільних в адмінбудівлі суду

Фото
Укрінформ
На Херсонщині прокуратура виявила ще одне місце, де російські загарбники незаконно утримували громадян, – це адмінбудівля суду в одній з громад поблизу Херсона.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«Прокурори Херсонської обласної прокуратури спільно з поліцейськими та експертами провели огляд адмінбудівлі суду в одній з громад поблизу Херсона. Під час окупації там дислокувалися військові рф», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, представники країни-агресора захопили будівлю райсуду та використовували її як штаб. За попередньою інформацією, у камерах тримання підсудних загарбники незаконно утримували цивільних з проукраїнською позицією.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили низку речових доказів. Серед них списки 112 громадян, яких могли утримувати в цій будівлі і до яких могли застосовувати фізичний та психологічний тиск.

Читайте також: На Харківщині загарбники катували людей на території сільгосппідприємства

Наразі правоохоронці встановлюють усіх потерпілих від дій представників країни-агресора.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Укрінформ, через катівні, які влаштували російські загарбники у Херсонській області, пройшли тисячі осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-