У Латвії блокуватимуть ефір «Дождя» в YouTube

У Латвії блокуватимуть ефір «Дождя» в YouTube

Укрінформ
Латвійська Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) заявила, що російський опозиційний телеканал в еміграції «Дождь» на території Латвії не зможе продовжити мовлення і в YouTube.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на національного мовника LSM.

Враховуючи, що «Дождь» транслює свої програми не лише на телебаченні, а й на платформі Youtube, NEPLP попросить встановити геоблокування каналу «Дождь» на цій платформі, щоб контент став недоступним у Латвії. «У росії вони можуть вільно вести мовлення в Інтернеті», - уточнив голова NEPLP Іварс Аболіньш.

За його словами, ухвалене рішення «показує, що Латвія - правова та демократична країна, відкрита для ЗМІ, тому що Латвія впустила в країну велику кількість пов'язаних з росією ЗМІ, які можуть тут вільно працювати». «Покарано було лише телеканал «Дождь», який порушив закон», - додав Аболіньш.

Читайте також: У Латвії вирішили анулювати ліцензію телеканалу «Дождь»

"Дождь" має право оскаржити рішення NEPLP у суді. Остаточний вердикт, чи зможуть журналісти телеканалу залишитися в Латвії, ухвалять МЗС і спецслужби країни, повідомив глава NEPLP Іварс Аболіньш в ефірі Delfi.

Рішення NEPLP про відкликання ліцензії було ухвалено після оцінки комплексу порушень, допущених «Телеканалом «Дождь» за останній час: відсутність звукової доріжки державною мовою для трансляцій, зображення Криму на карті як частини території росії, допущене телеведучим найменування російської армії «нашою армією», можливе висловлення підтримки російської армії. Також було оцінено інформацію, отриману від Служби державної безпеки, зміст якої Аболіньш не розголошує.

Читайте також: Чергового скандалу з телеканалом «Дождь» у Латвії чекати довелося недовго

Як повідомлялося раніше, у вівторок латвійська Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) ухвалила рішення анулювати ліцензію на мовлення російського телеканалу в еміграції «Дождь», який раніше почав роботу в Латвії. Голова Ради Іварс Аболіньш уточнив, що рішення про відкликання ліцензії на мовлення було ухвалене у зв'язку із загрозою національній безпеці та громадському порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-