Прем'єр Молдови відвідала Бучу та Ірпінь: Боляче бачити хрести на городах

Прем'єр Молдови відвідала Бучу та Ірпінь: Боляче бачити хрести на городах

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця побувала у Бучі та Ірпені, засудила військове вторгнення росії в Україну, наголосивши, що Молдова залишається партнером та другом сусідньої країни.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

«Я побувала і в Бучі, і в Ірпені. На власні очі бачила будинки, школи, дитсадки, що згорілі, розбиті дороги. Але найболючіше було бачити хрести на городах. Жодне фото чи відео не передасть того, що я бачила тут, на місці», – наголосила прем'єр.

Гаврилиця заявила також, що підтримує міжнародне розслідування воєнних злочинів на території України. "Кожен громадянин України, особливо жінки та діти, які зазнали жорстокості та нелюдського поводження, заслуговує на справедливість", - додала вона.

Крім того, голова Кабміну наголосила, що Молдова залишається другом та партнером України. "Ми підтримуватимемо Україну всім, чим зможемо", - підкреслила Гаврилиця.

Прем'єр-міністр повідомила, що зустрінеться у Києві зі своїм українським колегою Денисом Шмигалем та членами кабміну. "Ми домовилися обговорити різні питання, що стосуються енергетики, транспорту, освіти, а також європейської інтеграції Молдови та України", - зазначила глава Кабміну Молдови.

Читайте також: Данілов – про ракету на території Молдови: Точно має відношення до рф

Як повідомлялося, раніше Гаврилиця засудила російські ракетні атаки на українську інфраструктуру і заявила, що молдавська влада робить все можливе, щоб тримати ситуацію під контролем.

Фото: NewsMaker

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-