СБУ ідентифікувала капітана з розвідки рф, який вбив цивільного в Бучанському районі

СБУ ідентифікувала капітана з розвідки рф, який вбив цивільного в Бучанському районі

Укрінформ
Служба безпеки України встановила особу російського загарбника, який вчинив умисне вбивство цивільного під час тимчасового захоплення Київщини.

Про це повідомляє СБУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Воєнним злочинцем виявився тимчасово виконуючий обов’язки начальника розвідки 64-ї окремої мотострілкової бригади зс рф. Перебуваючи у складі сухопутних підрозділів агресора, він брав безпосередню участь у захопленні населених пунктів Бучанського району”, - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що під час окупації селища Гавронщина російський капітан зупинив посеред вулиці беззбройного місцевого жителя і вдарив його в обличчя прикладом автомата. Потім зловмисник здійснив постріли у тулуб потерпілого.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, людина загинула від численних вогнепальних поранень тіла і втрати крові.

Читайте також: Десять військових рф постануть перед судом за жорстоке поводження з цивільними у Бучі

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Тривають комплексні заходи для встановлення його місць перебування і притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Як повідомлялось, після звільнення Київщини від російських військ у містах та селах області виявили факти масових убивств, катувань та зґвалтувань цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-