Зеленський приїхав до Слов'янська на Донеччині

Зеленський приїхав до Слов'янська на Донеччині

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у день Збройних сил України відвідав позиції українських захисників на сході.

Про це він повідомив у відео, знятому біля знака в'їзду до Слов'янська на Донеччині, передає Укрінформ.

"Традиційно я зустрічаю цей день на передовій з нашими бійцями. Сьогодні ми на Донбасі. Зона бойових дій стала більшою, боротьба важчою, ціна вищою. Але є те, що лишається незмінним, сталим, сталевим, – ваша відвага, ваша витримка, ваша воля, а отже, наша свобода, ваша незламність, а отже – наша незалежність", – звернувся глава держави до воїнів ЗСУ.

Він запевнив, що пишається кожним родом військ ЗСУ, і висловив вдячність батькам, які виховати справжніх героїв, дружинам, чоловікам і дітям, які чекають захисників і захисниць.

"Сьогодні не лише день ЗСУ, зараз рік ЗСУ, думаю, час ЗСУ, час, коли всі бачать, хто такі українські захисники, захисниці. Хтось називав себе другою армією світу, усі бачать, у кого перше місце, усі бачать нашу міць, гарт, ваші вміння, ваші стандарти, стандарти України", – зауважив глава держави.

Президент підкреслив, що вся Україна чекає на повернення додому воїнів живими, вірить у них і допомагає.

Водночас він пообіцяв, що країна обов'язково буде відзначати День ЗСУ на вільній землі під мирним небом у центрі української столиці на Майдані Незалежності.

За його словами, шлях туди сьогодні лежить через інші українські площі та вулиці, інші українські міста і села.

"Стійко та самовіддано ви прокладаєте цей складний шлях через звільнення центру, півночі, півдня, сходу нашої держави, через звільнення наших прекрасних міст – Ірпеня, Бородянки, Бучі, через Бахмут, Ізюм, Балаклію, через Херсон, Харків і площу Свободи, Краматорськ і площу Миру. І, звісно, шлях до Майдану Незалежності і нашої волі лежить через вільний Донецьк, Луганськ і Крим. Усі дії ведуть до свободи, усі кроки – до перемоги", – наголосив Зеленський.

Читайте також: Абревіатура «ЗСУ» стає популярнішою за «НАТО»: Резніков привітав військових

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня відзначається День Збройних сил України — у день ухвалення 1991 року закону "Про Збройні сили України".

Фото: ОП, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-