Уламки російських ракет після масованого обстрілу збиратимуть кілька діб - МВС

Уламки російських ракет після масованого обстрілу збиратимуть кілька діб - МВС

Укрінформ
Робота правоохоронців над збором уламків ракет, якими росія у понеділок обстріляла Україну, зокрема, і Київську область, ще триває, і вона займе кілька діб.

Про це в ефірі телемарафону заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, відповідаючи на питання, чи всі уламки збитих у понеділок ракет уже були зібрані після вчорашнього російського ракетного нападу, зокрема, і на Київщину, передає кореспондент Укрінформу.

“Робота ще триває, і вона займе кілька діб. Працюють слідчі Нацполіції і СБУ, прокурори, щоб знайти і зафіксувати кожен приліт, кожну збиту ракету і залишки цих ракет. Після цього ці залишки відправляються на експертизу, щоб чітко встановити (усі необхідні дані — ред.), і щоб ці докази покласти вже у кримінальне провадження, щоб потім це пред'явити світу”, - заявив він.

Міністр сказав, що як тільки починаються обстріли рф, поліція отримує на 102 безліч дзвінків у різних регіонах від небайдужих громадян, які бачили або «прольот» ракети, або як збиваються ці ракети, і які потім передають правоохоронцям багато відео зі своїх телефонів, що потім також стає доказами у кримінальних провадженнях.

За його словами, усе це збирається, і поліція вже розуміє, де відбулося збиття ракети, наприклад.

Читайте також: Поліція показала збиту ракету на одному з полів Київщини

“Бо якщо ми говоримо про роботу ППО, то збиття ракети може бути на відстані 30-50 км від знаходження ППО, може бути і ближчим. Тому ми, звичайно, розуміємо, що розльот ракети буває дуже великого радіусу, і це також визначає поліція. Ми у кожному окремому випадку визначаємо місце падіння такої ракети і документуємо це”, - уточнив чиновник.

Глава МВС України, відповідаючи на питання, чи вже визначено, що ракети, якими у понеділок рф обстріляла Україну, були нещодавно вироблені, зазначив, що на це питання дадуть відповідь експерти. І на таку роботу потрібно кілька діб.

Окремо Монастирський заявив, що кожен такий випадок обстрілу стає одним із розділів великої книги про воєнні злочини російського режиму в Україні, після чого, звичайно, будуть притягнуті до відповідальності всі, хто до цього причетний. Він також подякував нашим Повітряним силам, які у понеділок спрацювали на відмінно.

“Дякую і всім громадянам, які реагували на сигнали тривоги і йшли в укриття. Ми вчора запровадили нову функцію - і автомобілі поліції та автомобілі ДСНС виїжджали біля об'єктів критичної інфраструктури, зокрема, і давали додаткове оповіщення через авто. Дякую, що багато хто дійсно реагує і переходить в укриття. Це важливо для нашого з вами здоров'я і життя”, - уточнив він.

Читайте також: росіяни за добу вбили в Україні трьох цивільних, ще 16 поранили

Міністр закликав людей не нехтувати сигналами повітряної тривоги, бо це важливо для нас і для майбутнього України.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня рф здійснила черговий масований ракетний обстріл української інфраструктури, більшість ракет перехопили сили ППО. Утім, були влучання у кількох регіонах країни.

Фото: Телеграм Андрія Нєбитова, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-