російські загарбники готуються зносити будинки в центрі Маріуполя

російські загарбники готуються зносити будинки в центрі Маріуполя

Фото
Укрінформ
російські загарбники готуються знести п’ять багатоповерхівок у центрі Маріуполя.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Доруйнування міста продовжується. Тепер колабораційна влада дісталася до центру міста. Жителів попередили, що будуть зносити будинки по проспекту Миру, 104, 106, 108, 110, 112», - написав Андрющенко.

За його словами, це чергове бажання загарбників сховати свої злочини та викреслити довоєнний, мирний, український Маріуполь з пам’яті його жителів. росіяни планують знести в місті 950 будинків.

Читайте також: У Маріуполі в квартирах мінус 2 – радник мера

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі загарбники масово зносять житлові будинки. У тимчасово захопленому місті потребують негайного переселення не менше 40 тисяч людей. Через системний демонтаж житла вони просто опиняються на вулиці. Окрім того, в Маріуполі вже налічується 28 тис. цивільних загарбників, які мають десь жити. До кінця 2023 року їх кількість, за планами росіян, має збільшитись до 50-60 тисяч (без сімей), а загалом – до 100-120 тис. разом із родинами.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Фото: Маріупольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-