росія обстрілює Україну ракетами, виготовленими цієї осені – міжнародні експерти

росія обстрілює Україну ракетами, виготовленими цієї осені – міжнародні експерти

Укрінформ
Міжнародна неурядова організація Conflict Armament Research («Дослідники зброї конфліктів») встановила, що під час російського ракетного обстрілу України наприкінці листопада країна-агресор використовувала ракети, які були виготовлені восени цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

Експерти дослідили залишки крилатих ракет Х-101, знайдені в Києві після ракетних обстрілів 23 листопада, які призвели до відключення електрики та водопостачання на великих територіях країни.

Одна з ракет була виготовлена цього літа, а інша - після вересня.

Зазначається, що ракети типу Х-101 маркувалися 13-значною цифрою.

Експерти вважають, що перші три цифри представляють завод, де була виготовлена ракета, за ними йде інший тризначний код, який вказує, яка з двох відомих версій Х-101 ракети, і дві цифри, які вказують, коли вона була виготовлена.

Вважається, що останній рядок із п’яти цифр позначає виробничу партію ракети та її серійний номер.

Представники Пентагону заявляли, що росія випустила тисячі одиниць зброї великої дальності, наприклад крилатих ракет, а також балістичних ракет малої та середньої дальності по цілях в Україні з початку війни.

Чи скоротила росія свій запас старих крилатих ракет, невідомо. Проте військові часто спочатку використовують старі боєприпаси в бою, тому що вони зазвичай складають більшість запасів країни.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 92 200 російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, в Генштабі України заявили, що використання російськими військами крилатих ракет радянського виробництва, які споряджені невибухонебезпечною бойовою частиною, зокрема, зумовлене відволіканням на себе уваги української системи протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-