Наслідки російських ракетних атак по Україні. Робота Повітряних сил

Наслідки російських ракетних атак по Україні. Робота Повітряних сил

Укрінформ
6 грудня, 12:00 - брифінг на тему: «Наслідки російських ракетних атак по Україні. Робота Повітряних сил».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16. 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

росія має ще достатню кількість літаків на озброєнні — речник Повітряних сил ЗСУ

Попри виведення з ладу кількох російських бомбардувальників, у росіян ще достатньо літаків на озброєнні.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Наслідки (обстрілів дронами російських аеродромах — ред.) ми бачили у відкритих джерелах, ми бачили супутникові знімки і також фото наслідків самі ж росіяни виставляли на своїх ресурсах. У них зменшується кількість авіаційної техніки внаслідок цих загадкових вибухів. Йде мова про те, чи будуть їх відновлювати, можливо “донорство” буде запроваджено, з інших літаків будуть щось знімати, щоб ставити, але це, безумовно, дуже гарні новини. Тому що якщо виходить з ладу 1-2 літаки, може, ще якимось чином вийдуть ще кілька літаків, то це їхні спроможності зменшує щодо завдання таких масованих ракетних ударів”, - наголосив Ігнат.

Водночас він відзначив, що росія має ще достатню кількість літаків на озброєнні - це Ту-95, Ту-160, Ту-22М3, що, на жаль, становить загрозу.

“Однак ті заходи безпеки, яких вони не дотримуються, можуть спричинити до подальшого зменшення їх бойового потенціалу”, - зауважив речник.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони збили понад 60 ракет з понад 70, випущених російськими військами по Україні під час чергового масованого обстрілу в понеділок, 5 грудня. Зокрема, протиповітряна оборона знищили 9 з 10 ракет, які були випущені по Києву.

Масовані ракетні удари рф плануються заздалегідь, всі цілі росіян відомі українському військовому керівництву — речник Повітряних сил ЗСУ

Спрогнозувати коли відбудеться наступний масований ракетний обстріл рф по території України досить складно, він планується і готується заздалегідь. Разом з тим вищому військовому керівництву України відомі цілі, які намітили росіяни.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна -Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання про можливий наступний ракетний обстріл рф.

“Щось прогнозувати важко, тому що росія планує все заздалегідь і планує в режимі суворої секретності, хоча цілі їхні прописані вже давно, прописані на папері - є більш пріоритетні, менш пріоритетні. Всі цілі, які вони намітили в принципі були відомі Україні, нашому вищому військовому керівництву. Скільки часу потрібно, щоб підготуватись до якогось удару? Мова йде не про один день, може йтися про кілька днів, тому що програмується маршрут польоту ракет, збираються розвіддані різного характеру - це і повітряна, і наземна, і космічна розвідки. Так само збирають вони дані стосовно розміщення наших ЗРК, де вони знаходяться, як їх обійти і де є слабкі місця в системі ППО”, - повідомив Ігнат.

За його словами, все це узагальнюється і робляться всі заходи, які були озвучені, і тоді ворог визначає день, коли може завдавати ракетного удару.

“Навіть якщо вчора був масований ракетний удар, то зрозуміло, що це не було спонтанне рішення, це готувалось заздалегідь”, - наголосив речник Повітряних сил ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони збили понад 60 ракет з понад 70, випущених російськими військами по Україні під час чергового масованого обстрілу в понеділок, 5 грудня. Зокрема, Протиповітряна оборона знищили 9 з 10 ракет, які були випущені по Києву.

У росії, ймовірно, закінчилася перша партія Shahed, а другої ще не було – Ігнат

росія вже три тижні не використовує іранські дрони-камікадзе Shahed через те, що не було нових поставок.

Про це сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Вже три тижні вони їх не використовують. Поки немає інформації про те, що Іран буде поставляти їм ще це озброєння", – сказав Ігнат.

Речник Повітряних сил зауважив, що, ймовірно, перша партія, яку отримали окупати, вже закінчилася. Крім того, можуть впливати і погодні умови: за його словами, погода впливає на всі види летальних апаратів.

Раніше Ігнат повідомляв, що результативність збиття іранських дронів Shahed-136 українськими військовими за два тижні становить 85%.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-