рф в односторонньому порядку відклала переговори зі США щодо контролю над ядерною зброєю

рф в односторонньому порядку відклала переговори зі США щодо контролю над ядерною зброєю

Укрінформ
російська сторона відклала переговори щодо ядерного нерозповсюдження зі США за Договором СНО-ІІІ, які мали відбутися цього тижня в Каїрі.

Про це йдеться в повідомленні Reuters із посиланням на офіційного представника Держдепартаменту США, передає Укрінформ.

«російська сторона повідомила Сполученим Штатам, що рф в односторонньому порядку відклала зустріч і заявила, що згодом запропонує нові дати», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства.

Офіційні делегації двох країн мали зустрітися в єгипетській столиці, щоб обговорити відновлення взаємних перевірок за договором про скорочення ядерних озброєнь СНО-ІІІ, дію якого було призупинено в березні 2020 року через пандемію COVID-19. Переговори в Каїрі були заплановані на період з 29 листопада по 6 грудня.

Читайте також: Якщо росія застосує ядерну зброю, то припинить своє існування — Зеленський

При цьому в Вашингтоні зауважили, що США «готові перенести час якомога раніше, оскільки відновлення інспекцій є пріоритетом для підтримки договору як інструменту стабільності».

Як повідомлялося, Договір СНО-ІІІ, який набув чинності в 2011 році, обмежує кількість стратегічних ядерних боєголовок, які США і росія можуть розгорнути, а також розгортання наземних і підводних ракет і бомбардувальників для їх доставки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-